Tiimin jäsenet

Jesse Kylänpää perämies
Toni Kujansuu trimmaaja

maanantai 30. toukokuuta 2011

Yhdistetty valmennus ja vakoilumatka Ruotsiin




Valmennusmatka Ruotsin Gävleen ja 2.4 MR luokan PM-kilpailut. Lähtö Gävleen oli perjantaina 27.5 kello 17 Naantalista Finnlinesilla Kapellskäriin. Laiva oli perillä n klo 23 ja edessä oli vielä n. 3 tunnin ajomatka Gävleen. Kilpailuun osallistuivat Niko Salomaa FIN-164 ja Rikard Bjurström  FIN-168. PM-kilpailujen kanssa samaan aikaan oli Ruotsin 606-rankin kilpailu samalla rata-alueella.
Joskus myös valmentaja saa palautetta kun solmut eivät ole pitäneet.

Ensimmäinen startti oli lauantaina kello 11,olimme rannassa hyvissä ajoin koska tehtävää oli vielä paljon ennen vesille menoa.  Päivän ensimmäinen lähtö, startti meni mallikkaasti, mutta kovassa tuulessa venevauhti oli hukassa ja kryssillä Niko jäi hieman jalkoihin, tulosta ei parantanut muutamat lenssin epäonnistumiset, maalissa  Rikard 2. Niko 14.
Päivän toinen lähtö Niko sai taas hyvän lähdön ja ampaisi heti kärki kolmikkoon, ylämerkillä kolmantena, mutta pieni moka lenssillä ja sijoitus alamerkillä 9. Loppu lähtö meni tasaisena suorituksena ja maalissa Niko 11. Rikard 8.
Kolmas lähtö ja ylämerkillä Niko oli 5. muutama meni ohi mutta maalissa päivän parhaana tuloksena yhdeksäs sija. Rikard 2.
Päivän viimeinen eli 4. lähtö, keli oli ollut kovaa koko päivän, viimeinen lähtö oli raskas ja tästä sijoituksena 21. ja Rikard 2.
Ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen yhteistulokset olivat hyvät Niko 15. ja Rikard 3. Illalla oli GSS:n järjestämä regattadinner johon osallistuimme koko köörin voimin mukana myös muita Suomalaisia. Ruotsalaiseen tapaan lauloimme paljon juomalauluja (ruotsiksi) ja nautimme hyvästä ruuasta.

Paperi teollisuutta Gävlessä.


Regatan toinen ja samalla viimeinen kilpailupäivä. Aamun muutamien härdellien jälkeen Niko ja Rikard pääsivät radalle tuuli oli erittäin kovaa (+10 m/s) ja edessä oli raskas päivä.
Ensimmäinen lähtö sujui mallikkaasti Nikon osalta sijoituksena Niko 9. Rikard 17.
Toinen lähtö ja Niko teki hyvän purjehduksen sijoitus 11. Rikard 17.
Päivän viimeninen ja regatan päätöslähtö. Niko ottaa huikean lähdön poijun päästä paarpuurin-halssilla ja ohittaa useita veneitä keulanedestä. Lähtö oli suorastaan mahtava, mutta muutaman vastakäännöksen jälkeen kilpailu keskeytyy, kun Niko ajaa styyrpuurin-halssilla eli etuajo-oikeutettuna ja ruotsalainen tulee paarpuurilla keulapurjeesta läpi. Lopputuloksissa Niko saa hyvitystä viimeisestä lähdöstä ja sijoitukseksi kilpailusta tulee Niko 10. Rikard 4.

Kaksi päivää vanha fokka osina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti