Tiimin jäsenet

Jesse Kylänpää perämies
Toni Kujansuu trimmaaja

sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Maarianhaminan regatta

Lähdettiin reissuun jo perjantaina, jotta saataisiin veneet iskuun kisaa varten. Kaikkiin kolmeen veneeseen saatiin mastot pystyyn perjantaina ja me laitoimme omaan veneeseen jonkinlaisen trimmin.
Lauantai aamu ja odotukset ovat kovat ensimmäistä kertaa isossa fleetissä kisaamassa, 32 venettä.


Ensimmäinen lähtö oli surkea lipun päästä jäimme PAF:in venekunnan paskoihin ja valuimme melkein lähtömerkkiä päin. Siitä jatkoimme keskivertoisesti ja maalissa 18.

Päivän toinen lähtö ja parantamisen varaa on paljon. Otimme suhteellisen hyvän lähdön keskeltä linjaa, mutta jäimme silti jalkoihin huonon kiihdytyksen takia, loppu oli tasaista puurtamista ja maalissa 16.

Kolmas lähtö ja olimme agressiivisia linjan keskivaiheilla saimme hyvän lähdön ja kukaan ei tullut päälle, saimme vihdoin venevauhdin kuntoon tai oikeastaan kryssivauhdin, lenssillä jäimme vielä selvästi muille. Maalissa lopulta 10. päivän paras antoi aihetta iloon ja tsemppiä viimeiseen lähtöön.

Viimeinen lähtö ja täysi rähinä linjalla taistelimme paikan viime vuoden Suomen mestarin alapuolta ja paukun kohdaalla olimme täydessä vauhdissa, saimme koko fleetin parhaan startin. Jatkoimme hyvällä kryssi vauhdilla ja olimme ylämerkillä 1. Lenssi sujui kohtuullisesti ja vielä alamerkillä olimme kärjessä enää kaksi kierrosta ja sitten maaliin, keli oli noussut ja tuuli oli n. 10 m/s. Toinen kryssi ja vauhtimme oli edelleen hyvää. FIN-79 oli päässyt aivan peräämme ja pian ylämerkin jälkeen he pääsivät ohi. Alamerkillä toisena enää yksi kryssi ja lenssi sitten maali. Ylämerkillä olimme edelleen toisena mutta valitettavasti ahvenanmaalaisten lenssivauhti oli ylivoimaista ja olimme maalissa 5. Päivä on hyvä lopettaa huippusuoritukseen, antaa odotuksia sunnuntaille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti