Tiimin jäsenet

Jesse Kylänpää perämies
Toni Kujansuu trimmaaja

perjantai 12. elokuuta 2011

Ensimmäinen syysranking

Nyt on saatu syysranking käyntiin. Ensimmäinen kerta vesillä Maarianhaminan regatan jälkeen. Aikaa ovat vieneet muut purjehduskilpailut, Toni kävi purjehtimassa Baltic offshore week kilpailun josta irtosi jo toinen SM-pronssimitalli hänelle. Tiimin veneellä osallistuttiin samaan aikaan Uudenkaupungin regattaan lys-tasoitussäännöllä, sieltä irtosi 3. sija 10 isomman veneen fleetistä. 606 lys (1.03) oli suorassa ajassa nopeampi kuin h-35 (lys 1.13) eli 606:sella voi pärjätä myös tasoitussäännöllä.

Takaisin od purjehdukseen jossa kaikki veneet ovat identtisiä. Tulimme rantaan ajoissa ja hyvä niin sillä SataServicen venekunta kärsi isonpurjeen nostimen rispaantumisesta, autoimme nostimen vaihtamisessa jotta saimme kaikki 7 venettä linjalle.

Kipparikokouksessa keskustelimme radan pituudesta ja tulimme yhteistuumin siihen tulokseen että 2 kierrosta on riittävä sillä Tonin piti vielä ehtiä illalla Hankoon, jossa alkavat IRC SM-kilpailut 12.8 ja allekirjoittanut ehtii pakkaamaan Norjan MM-kilpailumatkaa varten.

Menimme n. 20 minuuttia ennen starttia vesille vähän kokeilemaan säätöjä ja hakemaan taktiikkaa starttiin ja vastatuuliosuuteen. Saimme kohtuullisen lähdön linjan yläpäästä, Oras ja Hollming olivat yläpuolella, Oras varastaneena joutui palaamaan takaisin linjalle ja otti uusintalähdön muiden perään. Ensimmäinen osuus oli lyhyt sivutuuliosuus alamerkille, jonka kiersimme neljäntenä. Teimme heti vendan pois muiden paskoista ja jatkoimme oikeaan laitaan, jonne myös kaikki muut lähtivät. Otimme lähentävän vendan suurinpiirtein puoleen väliin vastatuuliosuutta, olimme vielä 4. mutta saimme kiinni kärkiveneitä. Muut jatkoivat pitkälle oikeaan laitaan. Jatkoimme leikkarille saakka ja aluksi näytti hyvältä että muut olivat vetäneet pitkäksi mutta sitten alkoi meidän kurssi laskea ja kiersimme merkin kolmantena edessä Länsi-Suomi ja Terramare.

Myötätuuliosuus ja manöveerit hukassa, spinnun nostaminen kestää ainakin 30 sekuntia , siinä on jopa 25 sekuntia liikaa... Saimme purjeen hyvin vetoon ja heti jiippi sisäpaikan saamiseksi, ajoimme hetken vasemmalle kunnes jiippasimme siftiin ja pääsimme Terramaresta ohi ja kiersimme toisena alamerkin ihan Länsi-Suomen venekunnan perässä. Otimme muutaman hyvän siftin kotiin ja pääsimme Länsi-Suomen ohi. Ylämerkillä kärjessä ja sitten vain turvallista purjehdusta ja fleetcontrollia, spinnu hyvissä ajoin alas ja lyhyt sivutuuli maaliin, eroa oli tullut lisää toisena maaliin Hollming n. 2 minuuttia perässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti